Inred hemmet på ett miljövänligt sätt

Idag pratas det allt oftare om att leva hållbart och miljövänligt för att minska klimathotet och hotet mot den biologiska mångfalden. Genom att äta rätt, resa på rätt sätt och inreda sitt hem rätt kan varje individ dra sitt strå till stacken.

Om du är egen företagare går det även att inreda arbetsplatsen på ett miljövänligt sätt, både om du hyr kontor eller har ett hemmakontor. För att ha råd att betala utgifterna för kontorsinredningen är det viktigt att ha ett stabilt kassaflöde så att du inte riskerar att stå med tom kassa när kunderna är sena med sina betalningar. Vänta inte för länge med att driva in pengarna utan skicka en påminnelse och om pengarna fortfarande inte har kommit in efter det är det en bra idé att vända sig till ett professionellt inkassobolag som Intrum. Det hjälper dig att avgöra vilka kunder du ska fortsätta att samarbeta med.

Miljövänlig inredning

En av dagens främsta inredningstrender är hållbarhet, vilket leder till att naturliga material som furu och björk har blivit populära. Tack vare att dessa träslag växer i Sverige minskar utsläppen från transporter och det krävs inte heller någon skövling av regnskog eller miljöfarlig gruvbrytning för att skapa inredningsmaterial. För att inreda på ett miljövänligt sätt är det viktigt att tänka långsiktigt och välja färger och möbler som du kommer trivas med under en lång tid. Neutrala färger som vitt, grått och beige på väggarna är tidlösa och en soffa i ett grått tyg och möbler i träfärg kommer också att kännas moderna länge. Att fynda gamla möbler på loppis är också en god idé eftersom gamla trämöbler ofta håller en mycket hög kvalitet och därför kommer att hålla livet ut. Om du vill förnya hemmet kan du måla om möblerna eller lämna in dem till en lackeringsfirma för en snygg finish.

Istället för att totalrenovera köket räcker det ofta med att lackera om köksluckorna och måla om väggarna för att köket ska se nytt och fräscht ut. Med nya gardiner och en snygg köksduk kostar köksrenoveringen några tusenlappar istället för flera hundratusen. Med andra ord är miljövänlig inredning både hållbart för miljön och plånboken.

En liten men viktig miljöinsats är också att plastbanta eftersom de enorma plastmängderna skapar stora miljöproblem i haven och många fiskar och fåglar lider av den plast som de sväljer i tron att det är mat. Genom att undvika att köpa plastförpackningar och istället använda vackra plåtburkar och glas för dina torrvaror i köket skapar du dessutom en ombonad och hemtrevlig känsla i köket.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *