Spara energi i hemmet

Att elpriserna har gått upp under de senaste året är det nog ingen som har missat. För många har det här blivit ett mycket stort problem, speciellt när det kommer till uppvärmning av husen. Det finns dock mycket man kan göra i hemmet för att spara energi. Något som är bra både för plånboken och klimatet.

Energisnåla lampor

En åtgärd du kan göra är att byta ut belysningen du har där hemma till en mer energisnål. Det bästa alternativet är LED-lampor. Är du osäker på om du kan byta den typ av belysning du använder rakt av kan du kontakta elektriker Hägersten som hjälper dig. Där får du hjälp av certifierade elektriker som har relevant utbildning. Du kan boka din elektriker online.

Känner du dig osäker på elarbete ska du alltid ta hjälp av en elektriker. Tänk på att det till och med är reglerat i elsäkerhetslagen vad du får utföra på egen hand.

Tänk på hur du använder dina vitvaror

Även om många vitvaror idag är energisnåla så kan många bäckar små göra skillnad. Tänk på saker som att aldrig tvätta om du inte har en full maskin, häng tvätten på tork istället för att torktumla och fundera på om du verkligen behöva ha på golvvärmen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *