Flyttfirma i Stockholm

Ingen kan ha undgått den senaste tidens nyhetsrapportering om inflation och fallande bostadspriser. Hittills har bostadspriserna fallit med 9% sedan i våras och beräknas falla ytterligare 11 procent enligt Handelsbanken. De som drabbats mest av de fallande priserna är boende i hus vilket hänger ihop med stigande elpriser och en allmän oro inför vintern och den kommande lågkonjunkturen. Hyresgäster runtom i landet är inte förskonade och väntas känna av ökade priser i form av höjd hyra då hyresvärdarna vill kompenseras. Just nu pågår hårda förhandlingar mellan Hyresgästföreningen och många av de bostadsbolag som vill höja hyrorna kraftigt, i vissa fall till och med upp till 10% ökning i hyra.

Liten ökning i Stockholm

I Stockholm har man kunnat se en liten ökning upp de senaste månaderna, närmare bestämt 1% från tidigare läge och på sajter som Hemnet och Swedbanks hemsida för bostäder märks en ökad trafik vilket är glädjande. Om du går i flyttankar eller är redo att köpa en bostad bör du planera för såväl räntehöjningar som att välja rätt flyttfirma. Att välja flyttfirma behöver inte vara komplicerat, att slippa packa och flytta själv utan att professionella gör det istället kanske ger dig det där andningshålet du behöver när du är mitt uppe i alla flyttankar.

Förutspå bostadsmarknaden

Det är svårt att förutspå hur bostadsmarknaden kommer att se ut om ett till två år men många tror att den stabiliserar sig allt eftersom även om den inte direkt återgår till de rekordpriser som varit på bostadsrätter och hus tidigare år. Det kanske är lugnande nog för alla de som är på jakt efter en bostad eller som redan har valt Flyttfirma i Stockholm och lasset är redo att gå. Flyttfirma i Stockholm tar väl hand om dina ägodelar, från dörr till dörr så att du kan slappna av och fokusera på framtiden – att göra din nya lägenhet eller hus till ett hem. De har lång erfarenhet av att både packa, flytta och erbjuder även tjänsten flyttstädning med bästa resultat.

Saker att tänka på vid flytt

Vad som kan konstateras är att oavsett vad som händer med bostadsmarknaden så finns ofta behovet av att flytta både en och två gånger i livet och då finns det några praktiska saker som är viktiga att gå igenom. Det kan vara att välja flyttfirma i Stockholm, beställa eftersändning av post, adressändra, flyttstäda, på egen hand eller med hjälp av en flyttfirma som även erbjuder tjänsten flyttstädning. Om du väljer att flyttstäda själv brukar det finnas checklistor att tillgå hos din bostadsrättsföreningen eller hyresvärd, i andra fall finns det ett flertal listor att ta del av på internet. Något annat som är viktigt och som kanske lätt glöms bort när du är mitt uppe i en flytt är att se över och avsluta avtal, det kan vara försäkringar som behöver avslutas eller elavtal som behöver flyttas.

En sak är i alla fall säker, med flyttfirma i Stockholm har du en sak mindre att tänka på och kan slappna av och veta att dina saker kommer fram säkert och tryggt på plats!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *